søndag 16. desember 2012

Ikke så verst produktiv helg

Hui hvor dagene suser avgårde. Godt at man har litt bedre tid innimellom til å gjøre alle de små tingene man skulle ha gjort for lenge siden. I løpet av helgen har det blant annet blitt laget fuglemat.


H
er har vi smeltet delfiafett og blandet inn villfuglblanding til en tykk røre. Røren ble trykket ned i pepperkakeformer og satt i fryseren en halvtimes tid. Det ser nesten litt makabert ut med den stakkaren som henger etter halsen fra fuglebrettet, men maten ble i alle fall satt pris på!

S
å var det tid for å lage kristyr-pynt. Dette er nok en ting jeg har hatt planer om å lage i årevis, men så har det aldri blitt noe av. Endelig fikk jeg prøvd meg, og jeg synes resultatet ble fint. Røren er laget av 4 dl melis pisket blank med 1 eggehvite og ca 1 ss sitronsaft. Røren ble sprøytet ut på bakepapir, tråder til oppheng stukket inn og så pyntet jeg med glansbilder. De trenger ca et døgn på å tørke. Snu dem underveis slik at de tørker på undersiden også.
T
il slutt ble det laget marsipankonfekt - vi gjorde det enkelt som alltid. Her trilles det kuler som dyppes i smeltet kokesjokolade og pyntes med diverse søtsaker. Enklere blir det knapt :-)
Nå er det snart Farmen-finale og kanskje litt sniksmaking på julekakene. Ha en god kveld!

Ingen kommentarer: